Persbericht:

In 1996 kocht Stefanie Schneider in Los Angeles op de Sunset Boulevard drie dozen met elk zestig oude Polaroidfoto's. Sindsdien bepalen surrealistische kleuren haar werk en zorgen voor een onmiskenbare handtekening.

Stefanie Schneider
One day I'll leave © Stefanie Schneider, www.nl.lumas

Want de verouderde chemische stoffen reageren compleet onvoorspelbaar. In haar expositie Stranger than Paradise worden Scheinder's unieke werken tentoongesteld, waarin toeval een belangrijke rol speelt en de grens tussen fictie en werkelijkheid vervaagt. In de coulissen van de zuid-Californische woestenij creëert de kunstenares ontmoetingen tussen uitgesproken karakters, die regelrecht uit een film lijken te zijn gestapt. Bij een stralend blauwe hemel poseren vrouwen met bonte pruiken en waterpistolen of in extravagante kostuums. De werken van Schneider zijn visueel uniek en narratief zeer sterk en bereiken hiermee een hoogtepunt.

De kunstenares speelt met de Europese kijk op Amerika. Herinneringen aan de glamoureuze 50-er jaren en de Hollywood-droomfabriek komen tot leven. De grillige en tegelijk prachtige scènes in het Californische woeste landschap zijn al geruime tijd het merkteken van Stefanie Scheider's werk.

Stefanie Schneider
The Girl behind the White Picket Fence © Stefanie Schneider, www.nl.lumas.com

  • Datum: 4 september 2014
  • Tijd: 19.00 uur 
  • Plaats: LUMAS Amsterdam, Van Baerlestraat 8m, 1071 AW Amsterdam

Over de kunstenaar

Stefanie Schneider woont en werkt in Los Angeles en Berlijn. De fantastische werken van de in 1968 geboren fotografe zijn al langere tijd wereldwijd bekend. Ze heeft met haar werken al meerdere malen internationale prijzen gewonnen bij solo exposities of groepsexposities met grote kunstenaars als Andy Warhol, Will McBride, Nan Goldin en Robert Mapplethorpe. Schneider is afgestudeerd aan de Folkwang Schule in Essen en besteedt naast fotografie ook veel tijd aan filmprojecten. Hierdoor zijn meerdere gezamenlijke projecten ontstaan met o.a. regisseur Marc Foster.

Over LUMAS

LUMAS biedt in 30 galeries wereldwijd edities aan van museumkwaliteit tegen betaalbare prijzen. Meer dan 1.400 werken van 160 gevestigde kunstenaars en veelbelovende nieuwkomers geven een omvangrijk inzicht in de huidige kunst- en designwereld. De werken zijn handgesigneerde originelen in gelimiteerde oplage van 75 tot 150 exemplaren. Dankzij deze oplagen is het mogelijk om de kunstwerken aan te bieden tegen prijzen tussen de 120 en 800 euro en kunnen we een grote groep kunstliefhebbers en verzamelaars aanspreken.